Szeretettel köszöntelek a Spirituális Tiszta Fény közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spirituális Tiszta Fény vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Spirituális Tiszta Fény közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spirituális Tiszta Fény vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Spirituális Tiszta Fény közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spirituális Tiszta Fény vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Spirituális Tiszta Fény közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Spirituális Tiszta Fény vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
HUNZA TÖRZSEK
A tudomány mai ismeretei szerint csupánegyetlenegy embercsoport
mentes a ráktól.
Ez a teljes immunitást élvező kis közösség a hunza törzs Kasmír
északnyugati hegyvidékén, s tagjai híresen hosszú életűek.
Legfontosabb táplálékuk a kajszibarack.
Internetes oldalakon gyakran olvasható, hogy a hunza népcsoport
tagjait nem sújtják az úgynevezett civilizációs ártalmak:
szívbetegségek, vérnyomás problémák, daganatos megbetegedések.
A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek.
Kik azok a hunzák?
A fehér hunokat, Attila hunjainak rokonait nevezik így. A mindössze
14 ezer főt számláló nép a Himalája hegyei között, zárt völgyekben él,
melyeket csak igen magas hágókon át, nehezen lehet megközelíteni. A
Hunza-völgy Kína, Tadzsikföld és Pakisztán határán húzódik, ahova még
nem jutott el a civilizáció romboló hatása. Több ezer éves földrajzi
elszigeteltségüknek köszönhetően a hunzák egészséges és természetes
életszokásokat követnek.
A pakisztáni-afgán-kínai határvidéken élő közösség szellemi
néprajzáról (például eddig nem ismert samanizáló szokásairól) könyvet
is írt egy magyar szerző, Csáji László Koppány (Tündérek
kihalófélben - Hunoktól a hunzakutokig).
Csáji 2001-es kutatóútját megelőzően nyolc évtizeddel egy
világszerte nagyra becsült brit sebész és orvos, dr. Robert McCarrison
ezt írta az
amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában:
"A hunzáknál nincs ismert rákos eset.
Ennél a népnél hatalmas sárgabarack-ligetek vannak.
A sárgabarackot a napon szárítják meg, és igen bőséges mennyiségben
fogyasztják.
"Attila hunjainak rokonai megtanulták értékelni és szerteágazóan
felhasználni egyetlen gyümölcsüket:
édesítésre is aszalt kajszit használnak. McCarrisont Nagy-Britannia
kormánya nevezte ki a múlt század elején, a brit megszállás ideje
alatt,
India táplálkozásának megfigyelésére. A brit orvos főleg a Gilgit
zóna szokásait írta le Észak-India egyik tartományában,
Észak-Kasmírban.
Híressé azonban az tette, hogy fölfedezett egy népet - a hunzákat -,
melynek nem voltak orvosaik és kórházaik, fiai mégis 100 éves
átlagéletkort
értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve.
Hét évig tanulmányozta őket, s az akkori világ egyetlen népbetegségét
sem
fedezte fel náluk.
A 90-110 év közötti lakosok vizsgálata során kiderült, hogy
vérnyomásuk, koleszterinszintjük és szívműködésük normális.
Életerejük titkát egyedül táplálkozási szokásaikban találta meg.
A hunzák a zöldségeket és gyümölcsöket, gabonaféléket, a tejet és
tejtermékeket főzés nélkül fogyasztják, húst pedig csak igen ritkán
esznek.
Egyáltalán nem használnak hántolt (fehér) rizst, cukrot és sót, a
szintetikus táplálékokról még csak nem is hallottak.
A hunzák földjén, ahol a pénz fogalmát nem ismerték, egy ember
gazdagságát a birtokában lévő sárgabarackfák számán mérték le.
Minden utazó említést tesz a hunzák hatalmas sárgabarack-ligeteiről.
A nálunk is termő gyümölcsöt ők az év minden szakában fogyasztják,
amikor friss a termés, azt, de a magját nem dobják el, hanem a napon
megszárítják, s elteszik télire. Naponta 30-50 barackmagot esznek
meg. Ebből préselnek olajat, amellyel sütnek-főznek, s még
kozmetikumként
is használják. Asszonyaik arca a préselt barackmag-olajnak
köszönhetően még élemedett korban is ránctalan, bársonyos.
A fehér hun nők egyik jellegzetessége - és büszkesége - a
ténylegesnél 15-20 évvel kevesebbnek látszó életkor.
Dr. Allen E. Banik szemorvos is felkerekedett, s kutatóútjáról A
hunzák földje (Hunza Land - Whitehorn Publishing Co., 1960) címmel írt
könyvet. Részletes beszámolókat ad benne a hunzák életmódjáról.
Feljegyezte, hogy a hunza felnőttek 50 gramm protein, 36 gramm növényi
zsiradék és 354 gramm szénhidrát elfogyasztásával valamivel több,
mint 1900 kalóriát vesznek magukhoz naponta.
(Az összehasonlítás kedvéért: egy átlag amerikai napi
energia-bevitele 3300 kalória, 100 gramm fehérje, 150 gramm zsír.)
A kutatók megfigyelték azt is, hogy a hagyományos hunza étrend az
átlagos amerikai étrendnél kétszázszor több nitrilozidot tartalmaz.
A gabonafélékben és a csonthájasok gyümölcsében is előforduló
nitrilozidok - dr. Ládi Szabolcs orvos meghatározásával - "olyan
hatást fejtenek ki a szervezetben, hogy a daganatosan osztódó,
illetve már daganatossá átalakult sejteket szelektíven, belülről
úgymond
megmérgezik és blokkolják a daganatsejtnek a további fejlődését".
A hosszú életű fehér hunok ivóvize hegyi gleccserek olvadásából
keletkező patakokból származik.
Ez a víz tele van a kőzetekből kioldott ásványi anyagokkal, szinte
fehér tőlük, ezért a hunzák a hegyek tejének is nevezik.
Az ásványi anyagokban dús vizet a növények is felveszik és a
leveleikben a felszínre hozzák. A hunzák sok ilyen növényt (hajdina,
köles,
lucerna - olyan gabonafélék, amelyek B17 vitaminban rendkívül
gazdagok, akárcsak a sárgabarack magja) fogyasztanak. Az általuk
naponta
elfogyasztott ásványi anyag mennyisége a százszorosa annak, amit a
nyugati civilizációkban javasolnak az orvosok.
Hunza-föld, a magas hegyvidék nagyon nehéz megélhetést nyújt az itt élőknek.
Hosszú életük titka tehát a munka, az örökös mozgás mellett a
mértékletes koszt, legfőképpen a sok ezer kajszibarack fa (benne az A
vitamin). A száz esztendőt megélt hunza, aki ki van téve a hegyi
szélnek, a zord télnek és az égető napnak, a mi társadalmunkban
hatvanasnak tűnne.
A Földön élő hat leghosszabb életű népcsoport egyikének fiai, a
hunzák napi 7-10 órát töltenek a tűző napon. Bőrükön mégsem jelennek
meg
káros elváltozások, mert - így egy magyar családorvos - "a
napsugárzás akkor lehet rákkeltő, ha az ásványi anyagok és vitaminok
hiányától
legyengült szervezetet éri az ultraibolya sugárzás".
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!